135k views
0 votes
Read the excerpt from The Hobbit.

Now the days passed slowly and wearily. Many of the dwarves spent their time piling and ordering the treasure; and now Thorin spoke of the Arkenstone of Thrain, and bade them eagerly to look for it in every corner. “For the Arkenstone of my father,” he said, “is worth more than a river of gold in itself, and to me it is beyond price. That stone of all the treasure I name unto myself, and I will be avenged on anyone who finds it and withholds it.” Bilbo heard these words and he grew afraid, wondering what would happen, if the stone was found—wrapped in an old bundle of tattered oddments that he used as a pillow. All the same he did not speak of it, for as the weariness of the days grew heavier, the beginnings of a plan had come into his little head.

Question 1
Part A

What is the implied idea in the passage?


Bilbo will do whatever it takes to keep the Arkenstone for himself.

Thorin knows that Bilbo has the Arkenstone and wants him to come forward.

Keeping the Arkenstone would be dangerous for Bilbo.

Thorin believes someone has taken the Arkenstone.
Question 2
Part B

Which sentence best supports the answer in Part A?


"Many of the dwarves spent their time piling and ordering the treasure; and now Thorin spoke of the Arkenstone of Thrain, and bade them eagerly to look for it in every corner."

"Bilbo heard these words and he grew afraid, wondering what would happen, if the stone was found—wrapped in an old bundle of tattered oddments that he used as a pillow."

“'For the Arkenstone of my father,' he said, 'is worth more than a river of gold in itself, and to me it is beyond price.'"

"All the same he did not speak of it, for as the weariness of the days grew heavier, the beginnings of a plan had come into his little head."

User Thangchung
by
5.7k points

2 Answers

1 vote

Final answer:

The implied idea is that keeping the Arkenstone would be dangerous for Bilbo, supported by the sentence where Bilbo grows afraid upon hearing Thorin's words about the stone's importance.

Step-by-step explanation:

The implied idea in the passage from The Hobbit is that keeping the Arkenstone would be dangerous for Bilbo. This is inferred from the text where Bilbo hears Thorin's decree about the jewel and grows afraid, pondering the consequences should it be discovered that he possesses the stone. The suspense lies in Thorin's intent to avenge any withholding of the Arkenstone, suggesting peril for Bilbo.

The sentence that best supports this answer in Part A is: "Bilbo heard these words and he grew afraid, wondering what would happen, if the stone was found—wrapped in an old bundle of tattered oddments that he used as a pillow." This clearly shows Bilbo's fear and acknowledgment of the risk associated with the stone.

Both Thorin's obsession with the Arkenstone and the importance he places on it set the tone for the critical value of the stone to the plot and to Bilbo's decision-making process within the narrative.

User Gadlol
by
6.6k points
6 votes

Answer:

Part A: Thorin wants forgiveness from Bilbo. Part B: "'I would take back my words and deeds at the Gate.'"

Step-by-step explanation:

Trust me it may sound weird but i just took the test its this.

User Sean Larkin
by
5.9k points