77.1k views
3 votes
For he was likely, had he put on, to have proved most royal; and for his passage, the soldiers' music and the rite of war ("He" refers to)

1) The king
2) The soldier
3) The musician
4) The priest

User RaduS
by
7.6k points

1 Answer

6 votes

Final answer:

The passage suggests that 'he' refers to a figure with potential royal status, closely associated with military rites and leadership, indicating that 'he' is most likely to be the king.

Step-by-step explanation:

The passage 'For he was likely, had he put on, to have proved most royal; and for his passage, the soldiers' music and the rite of war' discusses somebody who had the potential to become a royal figure and was associated with warriors and military rites, which may point to a king or a nobleman in a leadership role.

Of the options provided, the king is the most fitting choice. The context suggests that the highlight is on leadership and potential royalty, which aligns with the role of a king rather than a soldier, musician, or priest.

The excerpts provided from different texts all surround themes of leadership, military prowess, and royal figures which further support the idea that 'he' is most likely to be a king as they celebrate and discuss the qualities of a royal leader in a time of war.

User CLiFoS
by
7.3k points