175k views
0 votes
The following passage (paragraph 2) mainly shows that .

The world right now is preoccupied with business, buying and selling and making money. But solutions can be found in our community, among the indigenous peoples who are the victims of terrible repression and violations of the law in many parts of the world. You can find experience, people who have educated themselves, and a whole side of science which is not well known.
Answer choices for the above question

A. pursuing business is not a worthwhile goal for people who have educated themselves

B. many indigenous cultures contain diverse perspectives that can contribute to solutions to the world’s problems

C. capitalism is not compatible with the scientific method, and society must ultimately choose one or the other

D. there are problems that even major corporations cannot solve on their own.

User Sonarforte
by
7.6k points

2 Answers

2 votes

Final answer:

The passage underscores the invaluable contributions of indigenous cultures to solving global problems, despite their experience with oppression, which is best captured by answer choice B.

Step-by-step explanation:

The passage from paragraph 2 indicates that while the world is engrossed in business and financial matters, there exist alternative sources of knowledge and solutions to complex global challenges within indigenous communities. These communities, despite facing oppression and legal violations, hold a wealth of experience and have developed their own educational systems and scientific perspectives that could provide valuable insights into addressing the world's problems.

Therefore, the correct answer is B. many indigenous cultures contain diverse perspectives that can contribute to solutions to the world’s problems. This reflects the idea that the knowledge and practices of indigenous peoples are rich resources that can help the broader society confront and solve current and future challenges, emphasizing the importance of cultural diversity and intercultural learning.

User OghmaOsiris
by
7.5k points
3 votes
The answer is B!

I hope it helps
User Arturaz
by
7.6k points