226k views
2 votes
Select the correct text in the passage.

Click on the phrase that would be the most important idea to include in a summary of the passage?
adapted from American Leaders and Heroes
by Wilbur F. Gordy

     Thomas Jefferson was born in 1743 in Virginia, on a plantation. His father was a man of great physical strength. Thomas was also as healthy as his father. As a boy, Thomas lived an out-of-door life. He loved swimming or paddling his boat in the river near his home. At seventeen, he entered William and Mary College in Virginia. Jefferson studied very hard in college, sometimes for fifteen hours a day. Thomas Jefferson married at the age of twenty nine. He and his wife lived in a home called Monticello. By the time he reached thirty years of age, he had become famous for his literary abilities. He wrote the first draft of the Declaration of Independence.

User Anil Namde
by
7.0k points

1 Answer

4 votes

Final answer:

When summarizing a passage about Thomas Jefferson, emphasize his role as the author of the Declaration of Independence, his presidency, and his involvement with the Louisiana Purchase and Lewis and Clark expedition.

Step-by-step explanation:

Clicking on the phrase that signifies Thomas Jefferson’s authorship of the Declaration of Independence would capture the most important idea to include in a summary of the passage.

Jefferson was a figure of monumental importance in American history, deeply involved in the founding of the nation and its early governance, from shaping the Declaration of Independence to serving as the third President of the United States.

His presidency included significant events such as the Louisiana Purchase and the commissioning of the Lewis and Clark expedition, adding to his legacy as a leader who shaped the United States in numerous ways.

User Child
by
7.9k points