They provide a sense of closure to the scene, allowing Douglass to process what he witnessed and begin to move on from the trauma. Hence the correct option is c.
The last three sentences of the passage contribute to the overall meaning by providing a sense of closure to the scene where Douglass witnesses the brutal whipping of his Aunt Hester. This closure allows Douglass to process the traumatic experience and begin the challenging journey of moving on from the horrors he witnessed.
It marks a moment of reflection and internalization, allowing readers to understand the emotional impact of the event on Douglass and the profound implications it holds for his understanding of slavery. The sentences create a narrative arc that encapsulates not only the immediate trauma but also the beginning of Douglass's psychological and emotional response to the brutal realities of his enslaved existence. Hence the correct option is c.
Here is the passage of the ques:
I had never seen anything like it before. I had always lived with my grandmother on the outskirts of the plantation, where she was put to raise the children of the younger women. I had therefore been, until now, out of the way of the bloody scenes that often occurred on the plantation.