146 views
4 votes
Select the correct text in the passage.

Which sentence in this excerpt from the Declaration of Independence indicates that the colonists did not wish to remain hostile toward Great Britain
the future?
In every stage of these Oppressions We have Petitioned for Redress in the most humble terms: Our repeated Petitions have been answered only
repeated injury. A Prince whose character is thus marked by every act which may define a Tyrant, is unfit to be the ruler of a free people.
Nor have We been wanting in attentions to our Brittish brethren. We have reminded them of the circumstances of our emigration and settlement
here. We have appealed to their native justice and magnanimity, and we have conjured them by the ties of our common kindred to disavow these
usurpations, which, would inevitably interrupt our connections and correspondence. They too have been deaf to the voice of justice and of
consanguinity. We must, therefore, acquiesce in the necessity, which denounces our Separation, and hold them, as we hold the rest of mankind,
Enemies in War, in Peace Friends.
Reset
Next

User Gjijo
by
7.3k points

1 Answer

1 vote

Final answer:

The sentence that indicates the colonists' wish to maintain a relationship with Great Britain in the future is 'Nor have We been wanting in attentions to our Brittish brethren.'


Step-by-step explanation:

The sentence in the passage that indicates that the colonists did not wish to remain hostile toward Great Britain in the future is:

Nor have We been wanting in attentions to our Brittish brethren.

This sentence shows that the colonists have made efforts to maintain a relationship with the British, reminding them of their shared history and appealing to their sense of justice and kinship. However, despite these efforts, the British have ignored their pleas, leading to the necessity of separation.


Learn more about Declaration of Independence and the relationship between colonists and Great Britain

User Brynne
by
8.2k points