127k views
3 votes
Read the following passage from "The Jilting of Granny Weatherall":

"A fog rose over the valley, she saw it marching across the creek swallowing the trees and moving up the hill like an army of ghosts. Soon it would be at the near edge of the orchard, and then it was time to go in and light the lamps. Come in, children, don't stay out in the night air."

Which statement provides the best analysis of the passage's symbolism?
A. The dawn that breaks over the fog represents hope.
B. The fog has the appearance of an army of ghosts.
C. The valley stands for Granny Weatherall's anger at the storm.
D. The lamps represent Granny Weatherall's memories.

User John Guan
by
5.8k points

1 Answer

5 votes

Answer:

D. The lamps represent Granny Weatherall's memories.

Step-by-step explanation:

In this excerpt, the lamps represent Granny Weatherall's memories. Granny Weatherall is about to die, and she is thinking about her past and her life, and whether everything she did was worth it. However, as her mind is failing, Granny's mind becomes a valley covered in fog. Everything is unclear and blurry. The only hope Granny has is in the memories she has been able to preserve. These memories are the lamps that are lit during the night.

User Ibnu Habibie
by
6.0k points