19.8k views
1 vote
Anson Does It All

by Marty Tarvin

In the third week of school, Anson and Enrique went to the Activities Fair, an event put on to give students a chance to sign up for afterschool clubs and activities. Enrique had already planned to join the Science Club, while Anson was really excited about all the options he could choose from.
Once inside the gymnasium, Enrique quickly lost sight of Anson, who had darted off to sign up for every club or project he could get to. At one point, Enrique caught up with him as he was signing up for the Pals Club.
“Anson, you’re excited, but you can’t do everything.” advised Enrique.
“It’s OK,” said Anson. “I can handle it.”
“It looks that way now, but you’ll see,” he said, as Anson signed up for Pals Club and moved on to another table.
Over the next month, Anson was a blur as he went about trying to keep up with everything he had signed up for. Finally, in the third week after the Activities Fair, Enrique noticed that Anson wasn’t around after school like usual. Then, he found him at lunch one day.
“Hey, where have you been?” Enrique asked.
Fixing Enrique with an exhausted gaze, Anson said, “I failed a math test and missed some assignments, so Dad said I had to do either afterschool stuff or weekend activities, not both. And mom was really done when I fell asleep at the dinner table, so I’m catching up on my sleep and sticking with soccer and my guitar lessons.”
“Smart move,” said Enrique.



What is the central idea of the passage?
A.
One must take care when doing activities after school.
B.
Taking advice from others may prove to be beneficial.
C.
Relaxation and meditation are important activities.
D.
Overloading oneself can lead to unforeseen consequences.

User Syska
by
7.7k points

2 Answers

4 votes

Final answer:

The central idea of the passage is that overloading oneself can lead to unforeseen consequences. Anson's eagerness to join multiple clubs and activities causes him to neglect his academics and experience exhaustion. The passage emphasizes the importance of balancing commitments and taking care of oneself.

Step-by-step explanation:

The central idea of the passage is that overloading oneself can lead to unforeseen consequences. The story revolves around a student named Anson who eagerly signs up for multiple clubs and activities, with the belief that he can handle them all. However, he soon realizes that taking on too much leads to negative outcomes like failing a math test, missing assignments, and exhaustion. The passage serves as a reminder to balance one's commitments and prioritize self-care.

User SRam
by
7.6k points
4 votes

B because C has nothing to do with the story and A is not a very logical answer D is a very close answer but if he would listen to his friend he wouldn’t have overworked himself

User Reijerh
by
8.1k points