3.2k views
1 vote
What is the central idea in excerpt from what zoo critics don’t understand use two details from the passage to support your response

1 Answer

3 votes

Answer:

The central idea in the excerpt from “What Zoo Critics Don’t Understand” is that zoos play a critical role in the survival of endangered species and provide an opportunity for people to learn about the animal world1. This idea emphasizes that zoos should not be limited to providing shelter to animals but also providing the wilderness to them1.

Here are two details from the passage that support this central idea:

Educational Role: Zoos allow people from all walks of life to experience and learn about the animal world2. Animals in zoos are ambassadors to their cousins in the wild—they educate people about the importance of wildlife2.

Conservation Efforts: Zoos play a critical role in the survival of endangered species2. Species such as the black-footed ferret, California condor, Mexican wolf, scimitar-horned oryx, and Przewalski’s horses have overcome near-extinction in part because of zoos’ commitment to conservation2.

Step-by-step explanation:

User Neoscribe
by
7.5k points